De Muziekwerkplaats beschikt over een aantal instrumenten die geschikt zijn om in het scholen of groepen een bijzondere muziekles te geven. De materialen kunnen worden gehuurd, al dan niet in combinatie met een bezoekles. Voor meer informatie en prijzen: mail naar de Muziekwerkplaats (info@muziekwerkplaatsdedoorbraak.nl).

Psalter

De Muziekwerkplaats heeft 10 psalters. Op dit snaarinstrument kunnen kinderen van 4-8 jaar direct een liedje spelen. De psalters worden gebruikt tijdens bezoeklessen op de basisschool en tijdens de psalterlessen. Maar ze zijn eventueel ook beschikbaar voor scholen waar geen bezoekles gepland is.

Hommeltje of haags balkje

De Hommel of haagse balk is ontworpen door Lies Muller in opdracht van het Haags gemeente muzeum. Kinderen konden daar tijdens een workshop een eigen balkje bouwen.
Het is een een-snariginstrument met fretjes en zeer geschikt om het principe van een snaarinstrument uit te leggen. Door het bijgevoegde materiaal kunnen kinderen van 9-12 kunnen er een liedje op proberen te spelen.
De Muziekwerkplaats beschikt over 20 haagse balkjes. Ook zijn er 10 bouwtafels aanwezig. Het bouwen kost ongeveer 3 uur verspreid over minimaal 2 dagen.

Angklung

Een angklung is een muziekinstrument uit Indonesië. Hij bestaat uit twee bamboebuizen die in een bepaalde toon zijn gestemd. De buizen kunnen los gebruikt worden of op een rek bevestigd worden, zodat zijn samen een toonladder vormen. In Bandung is er ene muziekschool waar kinderen angklung leren spelen. Er zijn verschillende filmpjes beschikbaar, bijv. Learn to Play Angklung | Udjo Studio | Travel World Online – YouTube . De Muziekwerkplaats beschikt over 4 sets (ruim 40) angklungs. Met behulp van het kleurensysteem kunnen groepen kinderen een lied mee spelen.

Diverse ritme-instrumenten

De Muziekwerkplaats beschikt over ca 100 kleine ritme-instrumenten (sambabal, klepper, triangel, belletjes, etc), voldoende om een grote groep kinderen van een instrument te voorzien.

Blokfluiten

Er zijn ca 10 blokfluiten beschikbaar. Marian kan een introductiecursus blokfluit spelen geven van 4 lessen voor maximaal 10 kinderen.

Want to know last news?

Subscribe