Atelier pastorale

In het atelier pastorale kun je creatief bezig zijn, terwijl je naar muziek luistert.

De pastorale
Al eeuwen lang zoeken mensen naar de rust en eenvoud van het platteland; ‘de pastorale’. Deze kunstvorm komt vanaf de Renaissance steeds weer terug in literatuur, schilderkunst en vooral ook in de muziek. Dit thema is nog altijd actueel, want hoe vinden we rust in deze vaak hectische wereld, hoe zal de toekomstige wereld er uit zien? We kunnen rekening houden met de aarde en de natuur door bewust gebruik te maken van grondstoffen, klein-schaliger en regionaal te werken, zodat we minder hoeven te reizen en minder afval produceren.

De pastorale in de Muziekwerkplaats
De Muziekwerkplaats organiseert in 2024 elke tweede zaterdag van de maand van 20.00-22.00 uur een Atelier Pastorale; muziek met een pastoraal karakter om naar te luisteren of bij te werken, en halverwege een pauze met pastorale lekkernij. Deelnemers inspireren elkaar door middel van muziek en werken met natuurlijke materialen.

Van 19.15-19.45 uur is er een voorprogramma met een lezing of kleine workshop. Van 19.45-20.00 uur is er koffie. Daarna doe je waar je zin in hebt, zolang het maar geen lawaai maakt (en geen beeldscherm is) .Om 20.45 is er een pauze, en kunnen jongere kinderen eventueel naar huis. Van 21.15 tot 22.00 uur vervolgen we de muziek en creativiteit.

De deelnemers
Er is een vaste kern van muzikanten en creatieve organisatoren”:
Daan, Siri, Roel, Rosalie, Josien, Wilma vinden het leuk om muziek te maken.
Elianne (keramiek), Josien, Marian (wol), Lisette zijn bij het creatieve deel betrokken.
Er is ruimte voor ca 20 deelnemers op een avond. De vaste kern heeft daarbij voorrang.

Kosten : € 8,- voor volwassenen en € 6,- kinderen en studenten (incl. 2x consumptie). Gratis of korting voor muzikanten, gastsprekers, atelier-leiders of anderen die een actieve bijdrage leveren.
Voor het eerste deel komen er mogelijk kosten bij voor materialen en atelier-leider.

Dus voor wie weinig te besteden heeft:
Een bijdrage in natura wordt minstens evenveel op prijs gesteld:
– bak een taart – help mee met klaarzetten/opruimen – maak muziek of verzorg een inleiding.

Bij opgave a.u.b. vermelden of je een tafel als werkplek nodig hebt.

Want to know last news?

Subscribe