Even voorstellen

De BolderBand

De BolderBand is een orkest waarin mensen met en zonder verstandelijke beperking samen muziek maken. Het orkest is in november 2015 opgericht en bestaat uit 18 bewoners van de Lingebolder, een woonvoorziening van de ASVZ voor gehandicapten in Leerdam.

Het repertoire bestaat vooral uit Nederlandstalige bekende liederen en instrumentale volksmuziek. De BolderBand wordt  ondersteund door vrijwilligers en personeel van de Lingebolder.
Een aantal muzikanten van de Muziekwerkplaats doet mee bij de repetities. En regematig wordt er gezamelijk opgetreden door de BolderBand en kinderen en volwassenen uit de Muziekwerkplaats.

BolderBand
BolderBand

Maak kennis met

De Bandleden

KevinKevin is onze dirigent. Zorgt altijd voor een applaus als hij opkomt bij een optreden! Hij zorgt ervoor dat de band bij elk nummer gelijk begint en gelijk stopt en dat iedereen in de maat speelt. En hij vergeet nooit aan het eind iedereen te bedanken.

JeroenJanny geniet zo van het meedoen in het orkest. Ze kan het niet vertellen, maar maakt het op veel  andere manieren duidelijk.

JanJan is supermuzikaal. Geef Jan een piano, keybord, harp of xylofoon:  hij kan er de bekende liedjes op spelen. In de Band speelt hij accordeon. Maar Jan is ook ritmisch, dus eigenlijk speelt hij alles wat je maar wilt. Zingen voor de microfoon doet hij ook graag.

TeunieTeunie is een echte orkestvrouw. Ze heeft een eigen map; die heeft ze altijd bij zich, en ze weet precies wanneer de volgende repetitie is. Je zult het zelf zien als ze “als de klok van Arnemuiden” zingt.

David speelt steeds bescheiden,  maar altijd even enthousiast op de achtergrond mee. Hij kan met alle ritme-instrumenten overweg. En dat de BolderBand nu eigen T-shirts heeft, hebben we aan David te danken.

KathyKathy doet nog niet zo heel lang mee.Ze kwam hier wonen, hoorde de Band en wilde meteen meedoen. En nu heeft de Band er een geweldige zangeres bij. 

Budi is onze gitarist. Acoustisch, of electrisch hij kan alles en speelt met alle nummers mee. Soms op de voorgrond, soms op de achtergrond: een echte muzikant!

Tijmen

Tijmen vindt het heerlijk om in het orkest mee te doen. Dat kun je goed horen.

WanWan is stapel van muziek, hij heeft een geweldig gevoel voor ritme en kent bijna elk liedje uit zijn hoofd. Hij zingt zacht maar zuiver. Hij vindt de band helemaal leuk en kan ook heel goed dansen! Hij is bescheiden maar als hij eenmaal in de flow raakt, dan neemt hij het hele podium voor zijn rekening.

RamonRamon is één van onze gitaristen en zanger. Hij is ook singer-songwriter: schrijft en zingt zijn eigen liedjes en begeleidt deze op de gitaar.

Gerrit doet sinds 2019 mee. In het begin was het heel spannend, maar nu geniet hij van het trommelen en de andere ritmeinstrumenten.

JohanJohan is onze enthousiaste zanger. Liefst heeft hij altijd een microfoon in handen. Maar ook met ritme-instrumenten kan hij goed overweg.

TonyTony is een van de oudste leerlingen van de Muziekwerkplaats; hij kwam er al lang voor hij in de Lingebolder ging wonen (1999). Daarom mocht hij in 2013 bij het 15 jarig jublieum de kapschuur bij de Muziekwerkplaats openen. Hij speelt piano en kan goed noten lezen. Om dat samen te doen met de bandleden is moeilijk, daarom speelt hij in de band vooral ritme-instrumenten.

RobinRobin had al lang voor de BolderBand werd opgericht muziekles in de Muziekwerkplaats. Hij begon op de psalter, heeft een poosje tinwhistle gespeeld en speelt nu piano. Robin kan noten lezen en goed samenspelen. Daarom zul je hem in de Band ook op verschillende instrumenten zien meedoen. En als hij de kans krijgt zingt hij ook graag.

Naima is één van onze zangeressen. Als je haar hoort zingen word je zelf ook blij.

Martijn speelt drie soorten blokfluit, de sopraan-, alt- en tenor. En hij kan noten lezen. Hij weet nog niet of hij met de Band mee wil doen, maar met kerst speelde hij alle nummers mee. Dus wie weet is deze gastmuzikant vaker te horen en te zien.

Rick doet sinds 2018 mee en is zo blij als er weer een oefenavond is.

Sinds 2020 hebben we weer een geweldige drummer: Sander. En hij kan ook nog eens goed zingen!.

Wim valt op in zijn enorme rolstoel. Maar let op zijn glimlach als hij mee muziek maakt. Die is minstens even groot als zijn rolstoel.

En deze orkestleden worden ondersteund door:

  • Madelene de grote organiserende kracht vanuit de Lingebolder
  • Ita, moeder van Johan, en onder andere een kei in PR en sponsoring regelen
  • Kees, vader van Johan en instrumentenmaker
  • Peter, onze hoffotograaf
  • Elianne doet sinds 2019 mee en weet snel hoe en wanneer ze de Bandleden op een goede manier kan begeleiden.
  • Muzikanten van de Muziekwerkplaats: Marie-José (blokfluit en moeder van Tony), Drika (viool), en Monique (tenorfluit)
  • Marian (accordeon en orkestleiding)
6

jaar geleden opgericht

18

verschillende orkestleden

8

gemotiveerde vrijwilligers

30

meezing liedjes