Hoogtepunten uit 2020

2020 was het jaar van de corona. In februari had de Bolderband het eerste en laatste optreden in het Emmahuis in Leerdam.

De groepsactiviteiten moesten stoppen. Een alternatief werd gevonden in “muziek in kleine kring”. De Muziekwerkplaats geeft materialen mee met een korte instructie zodat er thuis muziek kan worden gemaakt. Peuters bleven zo muziek maken, maar het geeft ook nieuwe mogelijkheden om andere familieleden mee te laten doen.

In de Lingebolder werd een Muziekkar gebouwd en ingericht. Met Sinterklaas en Kerst konden bewoners zo toch genieten van de muziek en kon de BolderBand nog in kleine bezettingen optreden.

Hoogtepunten uit 2019

Voor het tweede jaar speelde de  speelde de BolderBand samen met muzikanten van de Muziekwerkplaats in de Grote Kerk van Leerdam bij de start van de Herdertjestocht.

Bij de voorjaarsmarkt van Huis ter Leede trad de BolderBand op samen met kinderen en volwassenen van de  Muziekwerkplaats.

Er waren twee optredens met de boom. Tijdens de Nacht van de Nacht gaven Wilma en Marian een muzikale voorstelling over waarom de nacht zo bijzonder is. De Natuur en Vogelwacht had een avondvullend programma, waarbij dit eerste deel vooral voor kinderen was.In de herfstvakantie stond de boom in de bibliotheek van Leerdam.

In de Lingebolder kwamen verschillende schoolklassen ervaren hoe de bewoners hier leven. Tijdens de muziekworkshop maakten ze samen muziek, zoals dat in de BolderBand ook gebeurt. En zij konden kennismaken met rustgevende ‘snoezel’ muziek. Verschillende bewoners van de Linngebolder hielpen mee en deelden hun ervaringen.

Op het Muziekfestival in de Lingebolder speelden zo’n 100 muzikanten. Oud en jong en mensen met een beperking. Naast de Muziekwerkplaats en BolderBand ook 2 bands van United by Music en de Boemeltjes uit Tiel.

Hoogtepunten uit 2018

Bij de start van de Herdertjestocht speelde de BolderBand samen met muzikanten van de Muziekwerkplaats in de Grote Kerk van Leerdam.

.

Speciaal Open Podium in Lingebolder

2 november was er een heel speciaal open podium: Een verrassingsfeest in de Lingebolder omdat de Muziekwerkplaats 20 jaar bestaat. Ook bewoners van de Lingebolder en oud muzikanten traden op. .

.

Muziekfestival Lingebolder

Feest in WestEnd

Op 15 juni werd het 20 jarig jubileum van de Muziekwerkplaats gevierd met een concert. De zaal van Wijkcentrum West-End is goed gevuld. Voor de pauze lieten kinderen muziek uit hun favourite vakantieland horen. Na de pauze lieten Sien, Daan en Carlijn horen wat ze speeden tijdens de eerste lessen en nu. Tot slot was er een ierse sessie.