Muziekinstrumenten zijn bedoeld om bespeeld te worden en niet om in de kast te liggen. Regelmatig wordt de Muziekwerkplaats benaderd door mensen die thuis een instrument hebben liggen, die niet gebruikt wordt. En ook in de Muziekwerkplaats liggen een aantal instrumenten die nauwelijks bespeeld worden.

Wij hebben een aantal weesinstrumenten, die op zoek zijn naar een nieuwe of tijdelijke bespeler. Ze zijn te huur of te koop. Al dan niet gecombineerd met een les heb je de kans eens iets nieuws uit te proberen.

Daarnaast beschikt de Muziekwerkplaats over twee bijzondere en unieke muziekinstrumenten, de Pitramide en de Monochord. Zij zijn (onder andere) geschikt voor muziektherapie en hebben nooit de bekendheid gekregen die ze verdienen. Deze instrumenten kunnen in de Muziekwerkplaats worden uitgeprobeerd. Ook de Tankdrums zijn zeer geschikt voor muziektherapie.

Voor scholen zijn er leskisten te huur om kennis te maken met een instrument of voor het thema muziek. Natuurlijk kan dit gecombineerd worden met één of meer gastlessen.